Even kennismaken.

Hallo! Gezien je deze website hebt gevonden denk ik wel dat je weet hoe ik heet, maar ik zal het nog een keer zeggen. Mijn naam is Tijmen de Koning. Ik ben geboren in 2005, dus dat maakt mij 18. Momenteel studeer ik psychologie aan de Tilburg University. Laatst heb ik mijn Cambridge English diploma gehaald. Hiermee wil ik eigenlijk zeggen dat ik mij in het Engels zeer goed verstaanbaar kan maken. Mijn passies liggen bij alles met en rondom een camera. Zo vind ik het heerlijk om voor de camera te staan, maar ook om de camera te bedienen. Verder hou ik ervan om te sporten. 

18 jaar in 1 minuut.

Vanaf jongs af aan ben ik al in de studio te vinden. Hier deed ik mee aan de jeugdjournaal kinderpresenteer lessen. Ik heb er ontzettend veel geleerd, maar dit is nog niet het echte begin. Daarvoor moeten we nog een paar jaar terug.

Ho. Dat is iets te ver terug.

Hier ja. Dit was mijn eerste echte aanraking met camerawerk. Ik denk dat ik hier zeven jaar oud ben. Mijn moeder had mij meegenomen naar werk en vlak voor ze de uitzending in moest wilde ik per se nog even zelf het nieuws voorlezen. Schattig toch?

Voor mijn negende verjaardag kreeg ik mijn eerste echte drone. Er was geen dag waar ik niet even met mijn drone wilde vliegen. Ik betrok er zelfs mijn kleine zusje bij. Zij stond op het grasveld terwijl ik er met mijn drone omheencirkelde. 

Toen ik 10 werd kocht ik mijn eerste echte camera. Ik sta op elke bijna elke familiefoto met een zwarte riem om mijn nek, omdat ik overal, maar echt overal filmpjes van wilde maken. Uren aan onzin staan op dat sd kaartje. 

Het was ook rond deze tijd dat ik mijn eerste YouTube kanaal startte met mijn vrienden. Elke woensdag en zaterdag maakten we een video. Ik filmde en monteerde het uiteraard. Hier begon het punt dat ik ook écht verder wilde met video.


Door mond-tot-mondreclame druppelde er langzaam een paar opdrachten binnen voor familie en vrienden. Huizen filmen met mijn drone, een event filmen, alles zat erbij. Langzaamaan werd ik ook steeds zekerder van mijn werk. Dat is een mooie bijkomstigheid.

Toen ik 13 was kreeg ik mijn eerste échte échte opdracht binnen. Carlos Vaes van de Philips Fruittuin kreeg de Agro Food Pluim overhandigd en dit wilde hij op film hebben. Via via kwam hij bij mij uit. Man, wat was ik blij toen ik dit hoorde. Een week van tevoren begon ik al met een script en shotlist maken. Ik schreef alles uit met pen op papier. Nu was het eindelijk zover. Dagen nadenken moeten nu tot zijn recht komen. Om acht uur 's ochtends stond ik al bij de ingang. Ik begon meteen met droneopnames maken. Daarna begon het echte werk. Ik volgde Carlos terwijl hij zijn werk deed zodat ik genoeg 'plakshots' zou hebben. Natuurlijk ging niet alles goed. Ik had mijn microfoon per ongelijk niet ingeplugd, waardoor er geen geluid opgenomen werd. Gelukkig had ik een tweede microfoon aanstaan die nog iets van geluid opnam. Na de opname dag moest ik natuurlijk alles nog tot één geheel zien te maken. Ik weet niet meer hoe lang ik daarmee bezig ben geweest, maar wat ik wel weet is dat ik heel boos werd toen mijn moeder mij vertelde dat ik iets misschien beter op een andere manier kon doen. Toen ook mijn moeder het filmpje had goedgekeurd stapte ik weer op mijn fiets om het meesterwerk af te leveren. Met een handgeschreven factuur in een envelopje en een usb stick kwam ik daar aan. Carlos vond het geweldig en gaf mij meer dan waar ik om vroeg. Ik moest spontaan huilen. Ja, echt waar.

In 2021 besluit ik mijzelf in te schrijven bij meerdere castingbureau's. Al snel krijg ik een paar aanzoeken en besluit om op 1 van die aanzoeken in te gaan. Ik mocht meedoen aan een commercial in Toverland. Super vet! Al moet ik wel zeggen dat ik redelijk misselijk was na negen keer in de Troy gezeten te hebben.

En nu ben jij hier. Ik zal vast wel iets goeds gedaan hebben in deze 18 jaar.

Videowerk.

Ik ben al jarenlang bezig met video. In deze jaren heb ik alleen mensen weten te bereiken door directe of mond op mond reclame. Dat was prima, maar nu wil ik er mijn werk van maken. Daarom heb ik besloten het een stuk professioneler aan te pakken. Met deze website hoop ik meer mensen blij te kunnen maken met een video van sublieme kwaliteit, zonder de hoofdprijs te betalen én die ook nog eens niet door een van die enorme bedrijven is gemaakt, maar volledig geproduceerd is door een jongen uit de buurt.

Fotowerk.

Deze passie is een van de eerste geweest. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om voor de camera te staan. Het 'nieuws' presenteren, vloggen, altijd in elke foto aanwezig zijn, de 'mag ik kijkennnn? Mamaaaa, mag ik kijkennnnn?'. In 2021 heb ik besloten om er ook echt iets mee te doen. Ik heb mij ingeschreven bij allerlei verschillende castingbureaus, moest op gesprek komen, werd toegelaten en een aantal maanden later voor het eerst geboekt. Man, wat was ik blij toen ik dat mailtje kreeg. Om half vier 's ochtends stond ik op. Ik werd heen naar Toverland gebracht, ik moest terug fietsen. 45 kilometertjes maar liefst. Ik kan je nu alvast vertellen dat ik dat NOOIT meer doe. Nou oké misschien wel, het viel allemaal wel mee. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het stiekem toch wel een beetje leuk. Ook was het rond deze tijd dat ik begon met commercials napraten. Ik kwam erachter dat ik dit best goed kon, dus ik ben er mee door gegaan. Momenteel ben ik minstens twee keer per week bij de microfoon te vinden om te oefenen. Maar vraag mij niet om te zingen hoor, dat kan ik niet.